Η σχολή μας

Η Σχολή Χορού μας είναι η παλαιότερη στο κέντρο της Αθήνας.

Ιδρύθηκε το 1976 από την πρώτη χορεύτρια της Λυρικής Σκηνής Καλλιόπη Τρίπου, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο ο οποίος εκσυγχρονίστηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής ένωσης. Είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και ενεργό μέλος του Σωματίου Ιδιοκτητών Χορού Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.).

Παρέχουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του Χορού, να τη γνωρίσουν και είτε να ασχοληθούν ερασιτεχνικά αποκτώντας μια αγαπημένη και ωφέλιμη ενασχόληση, είτε να προχωρήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Σχολή μας συνεργάζεται με τα δύο πιο καταξιωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα χορού: την Royal Academy of Dance (R.A.D.) και το Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D.) και δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας να συμμετέχουν σε εξετάσεις αποκτώντας διπλώματα όλων των βαθμίδων είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο (Grades), είτε σε επαγγελματικό (Majors) τόσο στον Κλασικό, Character όσο και στο Μοντέρνο χορό.

Στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου γίνονται ανοιχτά μαθήματα για να δουν οι γονείς την πρόοδο και τη δουλειά μαθητών και δασκάλων, ενώ κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια διοργανώνεται παράσταση στην οποία λαμβάνουν μέρος όλοι οι σπουδαστές αποκτώντας έτσι σκηνική εμπειρία και αναμνήσεις για μια ζωή!